Mogelijkheden zwembad Leppehiem

Omdat Leppehiem vindt dat er vooral mogelijkheden moeten zijn in het gebouw om te kunnen genieten is er in de nieuwbouw van Leppehiem een zwembad gevestigd. Dit bad is 9 bij 4 meter en 1,40 diep.

Zwemmen voor bewoners en senioren uit de regio
Zowel bewoners als senioren uit de regio kunnen met of zonder begeleiding zwemmen in het zwembad van Leppehiem. Ontspanning, het onderhouden van de conditie en het opdoen van leuke sociale contacten voor ouderen is daarbij het doel. Er is altijd een vrijwilliger aanwezig tijdens het zwemmen.

Heeft u belangstelling, dan kunt u zich opgeven bij Magda Riemersma, de coördinator van het zwembad, via 0566-654654. Hier is een intekenlijst aanwezig. Voor zwemmen is een maximum van 3 bewoners per uur vastgesteld. Is er begeleiding nodig, dan kunnen maximaal 2 bezoekers gebruik maken van het zwembad. Wilt u zwemmen met begeleiding, dan kunt u dit bij de receptie aangeven. Magda Riemersma zal dan contact met u opnemen en samen met u bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Bewoners en senioren uit de regio kunnen op de volgende momenten zwemmen:

Maandag
tussen 10.00 - 12.00 uur met professionele begeleiding
tussen 12.30 - 14.30 uur

Dinsdag
tussen 10.00 - 12.00 uur
tussen 12.30 - 14.30 uur

Woensdag
tussen 10.00 - 12.00 uur

Donderdag
tussen 10.00 - 12.00 uur met professionele begeleiding
tussen 12.30 - 14.30 uur

Vrijdag
tussen 10.00 - 12.00 uur

In de kleedkamer zijn kluisjes aanwezig om uw eigendommen in op te bergen. Het gebruik van slippers is aanbevolen. Drijfmateriaal en hulpmiddelen als een tillift en een rolstoel speciaal voor het zwembad zijn binnenkort ook aanwezig.

Contact
Heeft u vragen over het zwemmen voor bewoners of voor senioren uit de regio, dan kunt u contact opnemen met Magda Riemersma via 0566-654654.

Zwemlessen voor kinderen
In het zwembad worden ook zwemlessen gegeven door Zwemschool De Badmeester. Zwemschool De Badmeester is opgericht in de zomer van 2010 door Hendrik Jan en Karin Nijdam. De ambitie om vooral op een kindvriendelijke manier zwemles te geven is van doorslag geweest om zelf een zwemschool te starten. De zwemschool leidt op voor het erkende zwem A B C Diploma en wil kinderen op een speelse en plezierige manier kennis laten maken met zwemmen. Er wordt gewerkt met een groep van maximaal 6-8 kinderen. De basis voor goed leren zwemmen is Plezier in het water! Voor meer informatie verwijzen wij u naar de site www.zwemschooldebadmeester.nl


Aquarobics, Babyzwemmen en Peuterzwemmen
Iedere donderdag geeft instructrice Ymkje Bouma lessen aquarobics, baby- en peuterzwemmen in het zwembad van Leppehiem.

Aquarobics
Aquarobics is een pittige workout op een leuke muziek in borstdiep warm water. Voor dames en heren die echt even aan de slag willen en niet bang zijn voor een beetje spierpijn de volgende dag! Elke les bevat een warming up, een conditioneel gedeelte, een blok spierversterkende oefeningen en natuurlijk een cooling down. De lessen zijn op donderdag en duren 45 minuten. Kijk in het schema op welke tijden er les is en geef je snel op, want vol is vol.

Babyzwemmen
Voor kleintjes vanaf 3 maanden is er babyzwemmen. Lekker spetteren, zingen, plonsen en drijven. Tijdens de lessen wordt er aandacht besteed aan het in en uit het water gaan, drijven en wennen aan het water. Kinderen leren onder water gaan, plonsen en door water heen kijken. In de lessen raken kinderen op een ontspannen en plezierige manier vertrouwd met water!

Peuterzwemmen
Vanaf 1,5 jaar mag je kind naar peuterzwemmen. Plezier hebben en je vrij voelen in het water is het belangrijkste doel van deze lessen! In deze lessen leren kinderen in het water springen, er zelf uit klimmen, zelfstandig voortbewegen in het water (met 1 hulpmiddel), zelf met het gezicht onder water gaan, drijven op buik en rug, zwemmen door de hoepel en lopen over matten op het water. Zingen en spelen horen er natuurlijk ook bij!

Contact
Voor vragen over aquarobics, baby- of peuterzwemmen kunt u contact opnemen met Ymkje Bouma via 06-24215877. Haar e-mailadres is ymkjebouma@hotmail.com of u kijkt op www.sportspelenspruitjes.nl