Alarmering

Mist u soms het gevoel van veiligheid? Een oplossing hiervoor kan alarmering zijn. Mocht er iets zijn, dan kunt u altijd iemand bereiken door één druk op de knop te doen.

Alarmeringssysteem en alarmopvolging
Op het gebied van alarmering werkt Oars troch Leppehiem samen met Hulpmiddelen Centrum Friesland, een partij die zorgdraagt voor een betrouwbaar en professioneel alarmeringssysteem. Alle alarm meldingen komen vervolgens binnen bij een Zorgcentrale waar gespecialiseerde medewerkers reageren op uw alarm meldingen en zij zorgen ervoor dat op uw oproep wordt gereageerd. U kunt daarbij aangeven of u wenst dat er eerst contact op wordt genomen met een achterwacht (een eerste contactpersoon als familielid of buren), maar de oproep kan ook direct vanaf de zorgcentrale naar Oars troch Leppehiem worden doorgezet.

Via het hulpmiddelen centrum krijgt u een alarmeringsapparaat in bruikleen, met daarbij een clipzender die u bij u kunt dragen en een polsbandje, waardoor u op elke plek in uw woning kunt alarmeren. De alarmering staat 24 uur per dag tot uw beschikking. U kunt uw eigen telefoontoestel blijven gebruiken. Het hulpmiddelen centrum zal bij u maandelijks een bedrag in rekening brengen voor de alarmering en zal bij u het alarmeringsapparaat installeren. Hiervoor worden eenmalig kosten in rekening gebracht.

Sleutelkastje
Voor een veilig beheer van de sleutels van klanten werkt Leppehiem met sleutelkastjes met een cijfercode. De verzorgende kan dan met behulp van een code bij de sleutel die bij u thuis in het kastje bij de voordeur hangt. Er zal alleen gebruik gemaakt worden van het kastje wanneer u zelf de deur niet kunt openen of wanneer u gealarmeerd heeft. Het is van belang dat zorgverleners dan bij u binnen kunnen komen. De kosten voor het sleutelkastje zijn voor uw rekening en de plaatsing wordt voor u geregeld. U kunt een dergelijk sleutelkastje eveneens bestellen bij het hulpmiddelen centrum. Het sleutelkastje wordt dan uw eigendom.

Kosten Oars troch Leppehiem
Wanneer u geen indicatie heeft voor wijkverpleegkundige zorg, dan worden de kosten voor de inzet van zorg aan u doorberekend en wordt een uurtarief gehanteerd. Wanneer u wel een indicatie heeft voor wijkverpleegkundige zorg, dan worden de kosten voor inzet van zorg vergoed door uw zorgverzekeraar.

Vragen of aanmelding
Indien u vragen heeft of graag alarmering zou willen ontvangen, dan kunt u contact opnemen met Oars troch Leppehiem via 0566-632075. Wij kunnen u ook helpen bij de aanvraag van het alarmeringssysteem bij het hulpmiddelencentrum.